Blog-wensen-2sz

Theorie – Wat is wensen?

Het klinkt zo kinderlijk, zo onrealistisch. Gebeurd alleen maar in sprookjes.

Integendeel. Wensen kan een krachtige manier zijn om positieve verandering in je leven aan te brengen. Het gaat om het stellen van een intentie en het gebruik van verschillende oefeningen om jezelf af te stemmen op je verlangen, je wens.

Een manier om te manifesteren is je wens te visualisatie. Probeer je visualisatie zo levendig en realistisch mogelijk te maken. Probeer al je zintuigen te gebruiken – voel, proef, ruik en zie het beeld in je gedachten waar je naar verlangt. Hoe meer details je aan de visualisatie toevoegt, hoe krachtiger deze zal zijn.

Naast visualisatie vind ik affirmaties ook een ander krachtig hulpmiddel om mijn wensen te laten uitkomen. Affirmaties zijn positieve uitspraken die we tegen onszelf zeggen, hardop of stil in onze gedachten. Deze uitspraken kunnen helpen om onze overtuigingen te herprogrammeren en onze energie, door middel van trilling, af te stemmen op onze intenties.

Praktijk – Hoe wens ik?

Heel simpel. In korte- en lange termijndoelen. Voor korte termijndoelen zeg ik bijvoorbeeld: “Ik ben vandaag vrolijk en veilig. Mijn focus leg ik op het schrijven van een nieuw blog.” En door het te benoemen dat ik vandaag vrolijk en veilig ben, voel ik me ook vrolijk en veilig. En ik benoem dat ik focus heb bij het schrijven en ik hèb dan ook focus bij het schrijven.

Voor lange termijn doelen wens ik groter. De doelen schrijf ik in grote lijnen uit.
Mijn doel is dat ik mijn boodschap met de rest van de wereld mag delen en dat mijn visie wordt opgenomen in het basisonderwijs, zodat kinderen op jonge leeftijd leren om niet alleen met hun hoofd te denken maar voornamelijk met hun gevoel.

Wanneer wens ik?

Wanneer ik mijn kinderen naar school breng, wensen we gezamenlijk (in stilte) wat we voor die dag graag willen. De kinderen zijn ervan overtuigd dat, wanneer je een wens hardop uitspreekt, deze niet uitkomt. Ik vind het leuk dat ze hun eigen mening inbrengen en het wensen op deze manier “eigen” maken. Op deze manier leren ze al op vroege leeftijd de kracht van het universum (of bron, of God, of levensbron, of vul zelf maar een passende term in) te gebruiken. Ze wensen vaak dat ze een leuke dag willen hebben en met vriendinnetjes willen spelen.

Daarnaast gebruik ik zelf het Manifestatie dagboek van Willemijn Welten. Hierin kan je je intentie van de dag invullen. Vaak is dat een gevoel of mindset dat ik voor die dag wil manifesteren.

En als laatste gebeurd het vaak onbewust. Ik wens of manifesteer niet bewust, maar ik stel mijzelf een vraag in mijn hoofd of soms, per ongeluk, hardop als ik in mezelf zit te mompelen. Bijvoorbeeld;

“Hopelijk is het rustig op de weg zodat ik op tijd bij mijn afspraak ben,”. En, ja hoor! Alle stoplichten springen onderweg op groen.

Of

“Ik moet even pinnen, waar zou hier de pinautomaat zijn?” Plop, een pinautomaat om de hoek.

Komen mijn wensen ook wel eens niet uit?

Dat weet ik niet. Als mijn wensen nog niet zijn uitgekomen, is het daar waarschijnlijk nog niet de tijd voor. Of heb ik mijn wens niet met de juiste intentie gemanifesteerd. Wat is een onjuiste intentie?
Wensen vanuit een intentie dat je iets moet hebben om gelukkig te zijn.
Wensen vanuit de gedachten dat je iets tekort komt.

Ik vind het soms een uitdaging om de juiste mindset altijd te hanteren.  Mijn saboterende gedachten kunnen dan roet in het eten gooien en zorgen ervoor dat ik laag in mijn energie kom te zitten. Door middel van mediteren, visualiseren, affirmeren en het gevoel van vertrouwen op te roepen, help ik mijzelf om weer terug op de route te komen. De route naar mijn lange termijndoel. De route van liefde, van mindfulness. De route waarop ik mij gelukkig voel.