foto-voor-blog__700sz

Wat? Knip jij je eigen haar?! Dit hoor ik vaak. De ongeloof in de stem, de afschuw in de ogen. Toch knip ik mijn eigen haar. Want, wat is het ergste dat er kan gebeuren? Dat ik in m’n vinger knip? Dat ik toch naar de kapper moet, omdat het schots en scheef is? Nou en. Voor een snee is er een pleister, en de kapper is m’n back-up. Dus, wat is het ergste dat er kan gebeuren?

Dat is met heel veel dingen zo. Vaak durf je iets niet, om welke reden dan ook. Daarom neem je de stap niet om te hart, je intuïtie of gevoel te volgen.

Wat zou er gebeuren als je jezelf de vraag stelt; wat is het ergste dat er kan gebeuren? Er is altijd wel een pleister voor de wond of een back-up. Dus neem de stap. Ga ervoor! Laat je niet tegenhouden door angsten of saboterende gedachten. Deze zetten je alleen maar op een dwaalspoor.

Wat? Heb je je baan opgezegd?! Dit hoor ik ook vaak. Opnieuw die ongeloof in de stem, de afschuw in de ogen. Toch heb ik mijn baan opgezegd. Want, wat is het ergste dat er kan gebeuren? Dat ik geld op een andere manier ga verdienen? Dat ik mijn gezin niet kan onderhouden? Nou en. Er zijn 100+ verschillende manieren om geld te verdienen. Oók een manier dat jou gelukkig maakt. Er is een pleister en er is een back-up.

Nogmaals, neem de stap. Je gaat er niet dood aan. Want, wat is het ergste dat er kan gebeuren als je je hart volgt? In mijn blog over vertrouwen legde ik uit hoe ik vertrouwen in het Universum heb. Ik kan me laten vallen en er is een vangnet. Niet alleen voor mij, maar voor iedereen die zijn of haar hart volgt en in licht en liefde leeft.

Wat maakt mij gelukkig? Hierover heb ik lang nagedacht. Voor nu is het lezen, schrijven en tekenen. Morgen kan het weer anders zijn. En dat is helemaal goed.

Wat maakt jou gelukkig? Vandaag of morgen? Volg het pad van je geluk. Wat is het ergste dat er dan kan gebeuren? Dat je gelukkig bent…. (?)