Samen lezen

Wat is een waardevol cadeau dat je aan je kind zou willen meegeven? Zelfontwikkeling? Sterke communicatieve vaardigheden? Creativiteit? En wat nou als dat kan door middel van lezen? Het introduceren van boeken en verhalen in de vroege kinderjaren legt een stevige basis voor hun ontwikkeling. Hier zijn enkele redenen waarom dit zo belangrijk is:

Ontwikkeling van Taalvaardigheid en Woordenschat

Het lezen van boeken helpt jonge kinderen hun taalvaardigheid te verbeteren. Door naar verhalen te luisteren en over boeken te praten, breiden kinderen hun woordenschat uit en leren ze nieuwe zinsconstructies en uitdrukkingen.

Stimulering van de Verbeelding en Creativiteit

Boeken bieden een wereld van verbeelding voor kinderen. Ze kunnen zich inleven in personages, situaties en omgevingen die hen helpen hun creativiteit te ontwikkelen en hun eigen ideeën te vormen.

Opbouwen van Empathie en Begrip

Verhalen over diverse personages en ervaringen helpen kinderen empathie te ontwikkelen. Ze leren zich in te leven in anderen en begrijpen dat iedereen uniek is, wat bijdraagt aan hun sociale en emotionele ontwikkeling.

Voorbereiding op School

Kinderen die regelmatig lezen, hebben vaak een voorsprong wanneer ze naar school gaan. Ze zijn bekend met boeken, hebben basisvaardigheden ontwikkeld en zijn meer gemotiveerd om te leren.

Bouwen van een Sterke Band tussen Ouders en Kinderen

Samen lezen creëert fijne momenten van intimiteit tussen jou en je kindje. Heerlijk samen een moment van Hier & Nu. De afwas kan wel even wachten ;)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *