Natuurlijk houd ik van de natuur! Hoe het ruikt, hoe het veranderd, hoe het heelt, hoe het voelt, hoe het klinkt en hoe het alles met elkaar verbind. Alles is natuur. Natuur is alles.

Heerlijk om te wandelen en mijn gedachten uit te zetten. Probeer het maar eens, om tijdens een wandeling alleen maar naar de geluiden om je heen te luisteren. De vogels die fluiten, de wind die door de bomen blaast, je voeten die de grond aanraken of de het andere verkeer om je heen. Zodra er een gedachten opkomt, hoef je opnieuw alleen maar te luisteren. Een paar seconden is al genoeg en maakt het makkelijker om het langer vol te houden.

Vooral in de lente geniet ik erg van de natuur. Alsof ik de natuur dan weer echt goed kan zien. De transformatie van kaal naar bloei fascineert me enorm. Dan zie ik pas hoe alles met elkaar in verbinding staat en alles zich in een cyclus afspeelt. Hierin herken ik mijn eigen gevoelscyclus en kan ik beter accepteren dat ik mij (bijna elke dag) anders kan voelen.

In de lente zie je namelijk de opbouw van het niets naar een groei. De zon neemt aan kracht toe en vult de aarde met warmte waardoor bloei ontstaat. In de zomer is alles verwarmt en worden de vruchten gerijpt. In de herfst neemt de kracht van de zon af en kunnen we onze vruchten plukken, zodat we in de winter kunnen terugtrekken. Jaar in, jaar uit. Een hele fijne geruststellende gedachten, als ik een keer op de bank hang en geen energie heb in sociaal contact. Dan hoef ik namelijk maar een keer naar de natuur te kijken, om te beseffen; het wordt vanzelf weer lente.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *