Dankbaarheid

Hoe begin je met je dankbaar voelen?

  DANK-JE-WEL                    Zo! Zo makkelijk kan het zijn!

In onze jachtige wereld vol deadlines, verkeersopstoppingen, regenbuien of bergen wasgoed, is het gemakkelijk om het gevoel van dankbaarheid uit het oog te verliezen. Maar stel je nou eens voor dat je de dag begint met een lijst van dingen waarvoor je dankbaar bent? Van die eerste slok koffie tot de vriendelijke glimlach van een vreemdeling – alles telt. Dit veranderd je focus van wat ontbreekt naar wat aanwezig is. En dankbaarheid is liefde. Geef extra liefde door dankbaar te zijn. Niet alleen uit beleefdheid, maar uit nederigheid. Dat je mag zijn wie je bent, dat je mag voelen wat je voelt, dat je het leven mag leiden dat er is.

Het is alsof het universum ons een knipoog geeft te midden van chaos. Van het vinden van je sleutels wanneer je ze het hardst nodig hebt tot het doorbreken van de zon, als je op een regenachtige dag terug naar huis fietst.

Dankbaarheid is als een superkracht die je veerkracht vergroot. In moeilijke tijden fungeert het als een baken van hoop, waardoor je de zonnige kant van het leven blijft zien. Dus, laten we samen een alert worden op de dingen waar we dankbaar voor zijn.  Schrijf bijvoorbeeld in een dankbaarheidsdagboek of geef vaker een compliment. Zelf noem ik minimaal 10 geluksmomentjes van de dag op, voordat ik ga slapen en doe ik regelmatig een dankbaarheidsmeditatie of gebedje. “Dank u wel voor alles wat ik heb en mij toekomt. Het aanbod is in overvloed. “ Het gebedje staat als reminder als screensaver op mijn telefoon.
Deze hulpmiddelen helpen mij om dankbaar te zijn.
Vind je het lastig om het gevoel van dankbaarheid op te roepen? Dan kan het soms helpen om de momenten van dankbaarheid te forceren, totdat er gewenning ontstaat en je het vanzelfsprekend doet.

Bedankt voor het lezen van dit blog, en laten we samen een sprankelend spoor van dankbaarheid en liefde achterlaten in de wereld!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *